Snel naar
Inhoud

Varkensvlees

Puur natuur varkensvlees.

Als Keurslager leveren wij alleen vlees waar wij zelf achter staan. Zoals varkensvlees afkomstig uit de Keten Duurzaam Varkensvlees. Het KDV-stempel staat voor een milieubewuste en diervriendelijke productie. Dat gebeurt op basis van goede afspraken tussen de KDV-deelnemers, zowel varkenshouders, grossiers en Keurslagers. Zij kiezen voor duurzaamheid en voelen zich verantwoordelijk voor een lekker, maar ook gezond stukje vlees.

Milieubewuste productie

KDV-varkenshouders hanteren een doordachte stalinrichting en zorgvuldig management. Dat leidt tot minder energieverbruik, minder uitstoot van ammoniak en een lager mineralenverbruik. Bovendien worden de KDVeisen steeds verder aangescherpt.

Dierwaardig leven

KDV-varkens hebben een dierwaardig leven, met veel licht, lucht en bewegingsruimte. Zij beschikken altijd over vers drinkwater en 'speelgoed'. Dierenartsen en andere deskundigen helpen om de varkens topfit en gezond te houden. Zo is in samenwerking met de Dierenbescherming een dierenwelzijnsmeetlat ontwikkeld, als leidraad voor het permanent verbeteren van dierenwelzijn. Hoe beter de leefkwaliteit hoe beter het varkensvlees.

Varkensvlees van de Keurslager… da’s bewust genieten.